Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

             Ενημέρωση
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  τα Νηπιαγωγεία μας επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Έτσι μαθαίνω καλύτερα» που υλοποιείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και το Υπ. Παιδείας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 έτη και στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν συμμετοχικές δράσεις εκπαιδευτικών, παιδιών, γονέων και φορέων της ευρύτερης κοινότητας. Σκοπό των δράσεων αποτελεί η αναμόρφωση του σχολείου μας και του περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός.
Μετά από την τελική έγκριση του ΙΕΠ θα ενημερωθείτε εκτενέστερα για περαιτέρω δράσεις.



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»;
Το πιλοτικό πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του δήμου Αθηναίων εφαρμόζει και αξιολογεί σε βάθος χρόνου παρεμβάσεις εξέλιξης του χώρου εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας. Έχει σχεδιαστεί και αξιολογείται σε συνεργασία με το εργαστήριο «Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων και Ευφυών Περιβαλλόντων» (TUC TIE Lab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και του Urban Labs του University of Chicago. Υλοποιείται με χρηματοδότηση και υλική υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, ιδιώτες και φιλανθρωπικά ιδρύματα) σε συνεργασία με τη διεύθυνση και εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους γονείς και την Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου